Senzori inductivi (curent turbionar) pentru deplasare, distanță și poziție

surfaceCONTROL 3D 3500
surfaceCONTROL 3D 3500
Inspecții 3D în linie de înaltă precizie
surface CONTROL 2500
surfaceCONTROL 2500
Inspecția suprafețelor mari
cu precizie ridicată
reflect CONTROL
reflectCONTROL
Inspecție 3D în linie de înaltă
precizie pe suprafețe strălucitoare
săgeată anterioară
săgeată următoare

Senzorii inductivi de la Micro-Epsilon se bazează pe principiul curentului turbionar și sunt proiectați pentru măsurarea fără contact a deplasării, distanței, poziției, oscilației și vibrațiilor. Sunt deosebit de potrivite atunci când este necesară o precizie ridicată în medii industriale dure (presiune, murdărie, temperatură). Senzorii inductivi de la Micro-Epsilon oferă măsurători extrem de precise în cazul în care este necesară o precizie sub-micronică.

 

Caracteristici

  • Măsurarea fără contact a deplasării, distanței și poziției pe materiale feromagnetice și neferomagnetice
  • Pentru medii industriale solicitante: murdărie, presiune, temperatură
  • Rezolutie ridicata si stabilitate la temperatura
  • Răspuns de înaltă frecvență pentru măsurători rapide
  • Senzori și controlere specifice clientului
  • Proiecte robuste și industriale de senzori
  • Posibilități de aplicare versatile datorită gamei complete de produse

Precizie de neegalat – chiar și pentru măsurători dinamice

Senzorii inductivi (curenți turbionari) de la Micro-Epsilon sunt adesea utilizați în aplicații în care sunt prezente condiții ambientale dure și unde este necesară o precizie maximă. Imunitatea la murdărie, presiunea și temperatura extremă sunt trăsături distinctive. Senzorii operează chiar și în procese de mare viteză, detectând oscilații și vibrații utilizând un răspuns de frecvență maxim de 100 kHz (-3dB).

Cea mai mare gamă de senzori din lume – ideală pentru medii industriale dure

Senzorii inductivi nu recunosc materialele neconductoare. Din acest motiv, praful, murdăria și uleiul nu afectează măsurarea. Acest fapt, combinat cu designul robust, compensat de temperatură al senzorului, permite măsurători în medii dure, industriale.

Varietate de modele pentru a depăși orice provocare

Senzorii laser Micro-Epsilon nu doar măsoară suprafețele mate, ci și ținte metalice și strălucitoare. În plus față de modelele laser convenționale, sunt disponibile și modele LaserLine (LL) cu un punct laser în formă ovală. Acești senzori filtrează interferențele induse fizic și, prin urmare, simplifică semnificativ măsurătorile pe suprafețe strălucitoare. Peste 85 de senzori laser cu domenii de măsurare cuprinse între 2 și 1000 mm acoperă un număr mare de aplicații în multe industrii diferite. Echipat cu interfețe și cabluri inteligente care sunt calificate pentru utilizare cu lanțuri de tracțiune și roboți, acești senzori laser pot fi aplicați în aproape orice sarcină de măsurare în automatizarea industrială.

Senzori personalizați pentru automatizare și OEM

Exemple de aplicații sunt adesea găsite în cazul în care versiunile standard ale senzorilor și controlerului sunt performante la limitele lor. Pentru aceste sarcini speciale, sistemele de măsurare pot fi modificate în funcție de cerințele individuale specifice ale clientului. Modificările solicitate includ, de exemplu, modele modificate, calibrare țintă, opțiuni de montare, lungimi individuale ale cablurilor, domenii de măsurare modificate sau senzori cu controler integrat.

Interfețe multiple pentru integrare ușoară

 

Aplicații

Articole publicate

Senzori de curent turbionar (PDF, 255 KB)
Senzori de curent turbionar (PDF, 586 KB)

Link-uri conexe

Glosar: Principiul de măsurare „Curent turbionar”